Thomas Beerdsen opnieuw winnaar van Koningsdagtoernooi

zaterdag 27 april 2024

Het Open Rapidkampioenschap van de Leidse schaakbond is gewonnen door Thomas Beerdsen. De Apeldoornse grootmeester werd kampioen met een score van 6 uit 7 ongeslagen kampioen. Het was voor Beerdsen de tweede titel; hij won het toernooi ook al eens in 2019.

Op het rapidtoernooi, dat traditioneel door schaakvereniging Voorschoten op Koningsdag (en voorheen op Koninginnedag) wordt gehouden, kwamen dit jaar tachtig deelnemers af. Dat was zelfs iets meer dan het recordaantal van het jaar ervoor (78), waardoor de Alettahof goed gevuld was. Om de koningsgezinde sfeer erin te houden waren er ook voor de republikeinen heerlijke oranje koeken.

48 schakers speelden in zes verschillende achtkampen. De verschillende achtkampen werden gewonnen door Hans Lindeboom, Maxim Teianu, Djezz Kanbier, Aren Margaryan, Alek Wessels en Koen van der Wart.

In de open groep speelden de overige 32 schakers om de titel Rapidkampioen van de Leidse schaakbond. Thomas Beerdsen (op de foto links) was als enige grootmeester de grote favoriet en maakte die rol waar. In de laatste ronde volstond een halfje tegen Jeffrey van Vliet om de eerste plek veilig te stellen. Jeffrey werd daarmee ongedeeld tweede met 5,5 uit 7, voor een zestal schakers die samen op de derde plek eindigde met 5 uit 7, onder wie Anna-Maja Kazarian, die de beste Voorschotenaar werd.

De organisatie was weer in goede handen bij Gerben van der Hoeven, de wedstrijdleiding en indeling bij Chris de Weert en de bar bij Marcus Driessen. Dank allen, ook alle deelnemers en tot volgend jaar.

Igor Damen

Open groep

Zie de uitslagen en standen van de open groep.

Achtkampen